maanantai 14. huhtikuuta 2014

Maan sylin kevään Savon turnaus on saatu päätökseen. Voin onnitella itseäni siitä, että hyvällä energialla mentiin loppuun saakka. Viimeisenä viikoloppuna oli miellyttäviä juttuhetkiä kyläihmisten kanssa. Varpaisjärven Korpiteatterissa jo 80-luvulla aloitelleet oman kylän teatterilegendat kertoilivat esityksistään ja erityisesti pontikankeittonäytöksistään. Olihan nauravasilmäistä porukkaa. Sekin pisti silmään, että tämä talo oli poikkeuksellisesti hyvin miesvetoinen. Täytyy olla kiitollinen, että tuollainen kyläelämä on edelleen voimissaan, vaikka sitä yritetään jatkuvasti nitistää.

Varpaisjärven ilta jatkui jättipizzalla ravintola Reippaankulmassa ja Heikkisen mukavassa lomamökissä saunomisen, grillailun ja Pihkatapin seurassa. Viimeiseen esitykseen otettiin vauhtia Nilsiän Pyhän Johannes Kastajan kirkosta ja liturgiasta. Satuimme paikalle sopivana päivänä, sillä palveluksen jälkeen tarjolla oli maittavaa lohisoppaa. Kohokohtana oli kuitenkin isä Olavin kädenvääntö ja sormikoukkukisa nuoren ponomarin kanssa. Näin meillä valmistaudutaan suureen juhlaan! Ja karjalan kieltä kuului sieltä täältä. Sekin riemastutti.

Viimeisen esityksen yleisömäärä Tuusniemen Erä-Veikkolassa oli sellainen, että jo ennen kiertueen alkua tekemäni yleisömääräarvio heitti lopulta yhdellätoista katsojalla plussan puolelle. Kohtuullisen tarkka arvaus siis.

Kiitos tästä keväästä kaikille, jotka olette seuranneet kirjoitteluani täällä. Olisi mukavaa tietää keitä te muuten oikein olette. Laittakaa viestiä ja palautetta Facebookin Maan syli teatteriesitys -sivuille, jos siltä tuntuu. Nyt minun on aika siirtyä teatterihommissa pois näyttämöltä Maarianvaaran kesäteatterin Kilpakosijoiden tuotantohommiin. Maan syli on nähtävillä seuraavan kerran 6-7.6. Inarissa ja Ivalossa. Tiervâpuáttim!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti